Kylmäsäilytysopas

Keskiverto kotitalous heittää 100 kiloa kasviksia ja ruokatavaroita jätteisiin. Vuodesta toiseen. Jatkuvasti. Syynä tähän valtavaan jätemäärään on muun muassa se, ettemme säilytä ruokatavaroita parhaalla mahdollisella tavalla. Lue jääkaapin kolmesta vyöhykkeestä, jotka ovat kylmä, kylmempi ja kylmin.

Nu vil vi i denne bog ikke gennemgå de mange features, der er i et moderne køleskab som justerbare fødder, kompressor og mekanisk betjening, men alene koncentrere os om de tre zoner, de tre gradeområder, der oftest er i et køleskab: +8° C, +5° C, 0° C. For det er graderne, der er essentielle, når man skal forkæle sine fødevarer.

Näin monta päivää ruokatavarat säilyvät nollavyöhykkeen säilytyslaatikossa

Saat ruokatavarasi säilymään paremmin

Hedelmät

Omenat 180 päivää
Päärynät, kiivit 120 päivää
Viinirypäleet, kvittenit 90 päivää
Persikat 30 päivää
Punaherukat, karviaiset, luumut 21 päivää
Aprikoosit, mustikat, kirsikat 14 päivää
Vadelmat, mansikat 3-5 päivää

Liha

Makkarat, leikkeet, naudanliha, sianliha, vasikanliha 7 päivää
Siipikarja 5 päivää
Kala 4 päivää
Äyriäiset 3 päivää

Kasvikset

Kaalit, valkosipuli ja porkkanat 180 päivää
Selleri ja yrtit 30 päivää
Salaatinkerä, kukkakaali, sikuri, raparperi 21 päivää
Idut, parsat, lehtikaali, kiinankaali, lantut, retiisit 14 päivää
Sipulit, sienet, pinaatti, herneet 7 päivää

Muut

Maito 7 päivää
Voi 30 päivää
Juusto 30 päivää