VinkitLeivän leipojan parhaat leivontaohjeet
Yhteistyössä Meyers Madhusin kanssa olemme tehneet helpoksi paneutua leivän leipomisen jaloon taitoon.  Jos seuraat näitä muutamia yksinkertaisia ohjeita, mikään leipä ei ole liian iso haaste.

Aloita paistaminen korkeassa lämpötilassa

Jos haluat saada irtonaisen vehnäleipäsi kohoamaan erityisen komeasti, aloita lämmittämällä uuni maksimilämpötilaan. Käytä paistokiveä tai vaihtoehtoisesti matalaa paistopeltiä ja anna uunin lämmetä rauhassa (vähintään 30 minuuttia). Näin leipä saa lämpöimpulssin, kun se siirretään leivinpaperin päällä paistokivelle/pellille, jolloin se kohoaa erityisen paljon. Voit käyttää esimerkiksi pitsalaatikon kantta leipälapiona siirtäessäsi leipää uuniin. Kun leipä on paistunut kymmenen minuuttia, laske lämpö ohjeessa ilmoitettuun lämpötilaan.

Käytä höyryä - Höyryuunilla tai ilman

Höyry paistamisen alussa saa aikaan sen, ettei leivän kuori kuivu ja että leipä kohoaa paremmin halkeilematta. Jos sinulla on höyryuuni, käytä höyrytoimintoa ensimmäiset viisi minuuttia. Jos uunissasi ei ole höyrytoimintoa, voit laittaa paistinpannun uunin pohjalle, kun lämmität uunia, ja kaataa pannuun desilitran vettä, kun laitat leivän uuniin. Lisää vettä kolmen minuutin kuluttua. 

Lämpömittari on ystäväsi

Täsmällisin tapa selvittää, milloin leipä on valmis, on katsoa se lämpömittarilla, koska monet pienet asiat voivat vaikuttaa paistoaikaan. Käytä mielellään digitaalista lämpömittaria ja työnnä sen kärki leivän keskelle, kun ohjeessa kerrottu paistoaika alkaa olla lähellä. Kun lämpötila on 99–100°, vehnäleipäsi on valmis. Ruisleipä on valmis 97–98°:ssa.

Käytä oikeaa vaivaustekniikkaa

Vaivaa leivästäsi herkullista ja kuohkeaa ranskalaisen leipurimestarin, Richard Bertinet'n, erityisellä vaivaustekniikalla.

Varmin tie täydelliseen leipään

Leipominen on rentouttavaa puuhaa, ja keittiössä vietetyllä ajalla ja taikinan vaivaamisella voi olla hyvinkin mieltä rauhoittava vaikutus. Tosin välillä kaikki tuntuu menevän pieleen, eikä lopputuloksesta tule sellaista kuin piti. Ruotsalainen bloggari Made by Mary jakaa parhaat vinkkinsä, joilla välttää epäonnistumiset leipoessa. Hän suosittelee hankkimaan leivinkiven, sen avulla taikina kohoaa upeasti. Etenkin, jos asetat uunin pohjalle puoli kuppia vettä samalla, kun laitat leivän paistumaan, voit jättää hyvästit litteälle ja kostealle lopputulokselle – leivästä tulee mahtavan kuohkea ja rapea.

Jaa leipomuksesi Instagramissa #parasleivanpaistaja

#parasleivanpaistaja

Vähemmän
Gorenje social medias
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA

Seuraa Paras leivänpaistaja Facebookissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista.

#parasleivanpaistaja

SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA

Seuraa  Paras leivänpaistaja Instagrammissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista

#parasleivanpaistaja