Sipulinen ja tomaattinen focaccia

Onko oikeastaan parempaa kuin vastaleivottu focaccia? Tämä leipä saa ylleen vihreän täytteen – näin leipä on sekä kaunis että hieman tavanomaisesta poikkeava.

Tee näin

Sekoita hiiva haaleaan veteen, lisää öljy ja suola. Sekoita joukkoon durumjauhot ja lisää vähitellen vehnäjauhot. On tärkeää, ettei taikinasta tule liian kuivaa, joten voit myös säästellä jauhoissa. Vaivaa taikinaa huolellisesti ja anna sen kohota lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.

Kun taikina on kohonnut, kumoa se vuokaan, jossa on irrotettava pohja, tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Anna taikinan kohota uudestaan n. 40 minuuttia. Laita tomaatit, öljyssä sekoitetut sipulit, suola ja tuore rosmariini leivän päälle. Paista leipää kiertoilmauunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia, tai kunnes leipä on kullanruskea ja rapea.

Kuvaaja & recepti: Ditte Ingemann

Leipien määrä

1 leipä

Tarvitset

15 g hiivaa
3 dl vettä
1 tl merisuolaa
2 rkl oliiviöljyä
n. 150 g durumjauhoja
n. 275–300 g vehnäjauhoja

Täyte:
100 g kirsikkatomaatteja
3–4 salaattisipulia
4 rkl oliiviöljyä
1 tl merisuolaa
tuoretta rosmariinia

Jaa leipomuksesi Instagramissa #parasleivanpaistaja

#parasleivanpaistaja

Vähemmän
Gorenje social medias
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA

Seuraa Paras leivänpaistaja Facebookissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista.

#parasleivanpaistaja

SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA

Seuraa  Paras leivänpaistaja Instagrammissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista

#parasleivanpaistaja