Ruispataleipä chia-siemenillä

Ruispataleipä chia-siemenillä on vaivaamattoman leivän uusin tulokas. Leipomista ei ole juuri nimeksikään, ja tuloksena on takuuvarmasti herkullinen ja rapeakuorinen leipä. Siinä maistuu ruis mutta ennen kaikkea terveellisten chia-siementen maku. Pieniä siemeniä tuskin huomaa, joten ne sopivat erityisesti lapsille ja aikuisille, jotka eivät niin välitä suurista siemenistä.

Tee näin

1. Laita leivontakulho vaa’alle ja mittaa kulhoon kuivat aineet. Kaada joukkoon vesi ja sekoita kaikki aineet nopeasti keskenään. Peitä kulho leivinliinalla ja jätä taikina nousemaan 12–18 tunniksi, vaikkapa yön yli.

2. Kun taikina on kohonnut, kääntele sitä muutaman kerran kaapimella. Peitä kulho taas leivinliinalla.

3. Laita pata kansineen 250-asteiseen, ylä- ja alalämmitettyyn uuniin lämpiämään. Tulet paistamaan leivän padassa.

4. Noin 60 min päästä laita taikina varovasti kuumaan pataan, laita kansi kiinni ja pata uuniin. Ripottele padan pohjalle ja leivän päälle hieman jauhoja.

5. Paista leipää 250 asteessa 30 minuuttia.

6. Ota padan kansi pois ja alenna lämpötila 230 asteeseen. Paista 20 min.

7. Anna leivän jäähtyä ritilällä.

8. Kun leipä on jäähtynyt tarpeeksi, kääri se puhtaaseen pyyhkeeseen odottamaan herkuttelua.

Leipien määrä

22–24 cm pata

Tarvitset

175 g karkeaa ruisjauhoa
425 g täysjyväjauhoa
6 dl haaleaa vettä
1 rkl chia-siemeniä
1 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
1 rkl juoksevaa hunajaa

Jaa leipomuksesi Instagramissa #parasleivanpaistaja

#parasleivanpaistaja

Vähemmän
Gorenje social medias
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA

Seuraa Paras leivänpaistaja Facebookissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista.

#parasleivanpaistaja

SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA

Seuraa  Paras leivänpaistaja Instagrammissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista

#parasleivanpaistaja