Rapea näkkileipä

Kotitekoinen näkkileipä on aina herkullista ja sitä on myös yllättävän helppoa leipoa.
Sitä voi tarjota tarjota makeiden päällysteiden kuten hillon kera, tai terveellisenä naposteltavana juuston, peston tai hummuksen kanssa. Tästä saat reseptin rapealle näkkileivälle.

Tee näin

Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kumpikin ohueksi kahden leivinpaperin välissä ja laita ne leivonta-alustalle. Viillä kumpikin levy 20 osaan, ja paista niitä 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kullanvärisiä. Murra näkkileivät irti toisistaan ja anna niiden jäähtyä ritilällä.
Energiaa palaa kohti: 60 kcal, rasvaa 50 %, proteiinia 12 %, hiilihydraattia 38 %.  

Leipien määrä

n. 40 palaa

Tarvitset

1 dl kaurahiutaleita
1 dl pellavansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä – sekä valkoisia että mustia
1 rkl chian siemeniä
1 tl leivinjauhetta
1 rkl suolaa
50 g ruisjauhoja
175 g vehnäjauhoja
¾ dl rapsiöljyä
1¾ dl ‒ 2 dl vettä

Jaa leipomuksesi Instagramissa #parasleivanpaistaja

#parasleivanpaistaja

Vähemmän
Gorenje social medias
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA

Seuraa Paras leivänpaistaja Facebookissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista.

#parasleivanpaistaja

SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA
SEURAA MEITÄ INSTAGRAMMISSA

Seuraa  Paras leivänpaistaja Instagrammissa ja inspiroidu resepteistä, leivontavinkeistä ja maukkaista leipäkokemuksista

#parasleivanpaistaja