Gorenjen uusi IQcook-induktioliesi tuo keittiöön älykästä teknologiaa - Gorenje
Perjantai, 1. Helmikuu 2013

Gorenjen uusi IQcook-induktioliesi tuo keittiöön älykästä teknologiaa

Gorenjen uusi IQcook-induktioliesi tuo keittiöön älykästä teknologiaa

IQcook kontrolloi kypsymistä

Gorenje lanseeraa nyt Suomessa uuden sukupolven IQcook-induktiolieden, joka kontrolloi automaattisesti ruuan höyryttämistä, keittämistä ja paistamista. Uraauurtava kattilan kanteen kiinnitettävä IQ-sensori auttaa sekä kokeneita että aloittelevia ruuanlaittajia onnistumaan keittiössä. IQsteam-höyrytystoiminnon ansiosta myös terveellisen, ravitsevan ruuan valmistus onnistuu IQcookilla helposti. Reddot Design -palkinnollakin viime vuonna palkittu IQcook on älykkyytensä lisäksi turvallinen ja energiatehokas.

Ruuan laittaminen on helppoa Gorenjen älykkäällä IQcook-induktioliedellä, jonka uuden teknologian ansiosta lieden ääreltä uskaltaa myös poistua. IQcook tarkkailee lämpötilaa yhdessä älykkään IQ-sensorin kanssa. IQ-sensori kiinnitetään kattilan, padan, kasarin tai pannun kanteen ja sen ansiosta liesi reagoi automaattisesti ruuan kypsymiseen. Esimerkiksi maidon kiehumista ei enää tarvitse vahtia ja padan voi jättää hautumaan tunneiksi – IQcook vahtii ruuan valmistumista.

IQcook-induktioliedessä on erilliset keittotoiminnot muun muassa höyrytykselle, paistamiselle, keittämiselle ja sulattamiselle. IQfry-paistotoiminto sopii uppopaistamiseen – se kontrolloi öljyn lämpötilaa ja sen avulla valmistuvat esimerkiksi maistuvat ranskanperunat. IQgrill puolestaan antaa käyttäjälle mahdollisuuden valita esimerkiksi pihvin kypsyysasteen. IQpro on toiminto hitaaseen kypsennykseen tai ruuille, joiden valmistuminen kestää pitkään, eli sillä onnistuvat niin risotto kuin gulassikin. IQcookin ansiosta keittiössä tarvitsee viettää vähemmän aikaa onnistuakseen ruuan valmistuksessa.   

Nopeasti terveellistä ruokaa IQsteam-toiminnolla

Ravitsevan, mahdollisimman prosessoimaton ruoka on nyt ruokatrendien keskiössä. IQcook helpottaa terveellisen ruuan valmistamista IQsteam-höyrytystoiminnollaan. IQsteam höyryttää kilon vihanneksia puolella desilitralla vettä – rasvaa ei tarvita. Näin vihannekset säilyttävät herkullisen makunsa, rakenteensa ja korkean ravintoarvonsa.  
 
– Haluamme jatkuvasti rohkaista terveelliseen ruuanlaittoon kotona. IQcook auttaa valmistamaan terveellistä, ravitsevaa ruokaa myös kiireisessä arjessa, kertoo Gorenjen Brand Manager Frederic Viking.

IQcook säästää energiaa ja se on helppo puhdistaa

IQcook auttaa myös vähentämään sähkönkulutusta. IQcook-keittolevyt ovat tehokkaita ja ne optimoivat lämpötilansa, minkä ansiosta ne säästävät jopa 40 prosenttia käytetystä energiasta perinteiseen verrattuna.
 
IQcook-liesi kuumentuu ainoastaan suoraan keittoastioiden alapuolelta, joten ruoka ei pala kiinni lieteen. Tämän vuoksi lieden puhdistukseen tarvitaan vain vettä. Uusi teknologia myös ehkäisee ruokaa ylikiehumasta ja jos esimerkiksi kosteutta pääsee liedelle, se menee automaattisesti pois päältä.

Palkittua kansainvälistä muotoilua

IQcook-järjestelmän innovaatioiden, korkean laadun ja käytettävyyden ansiosta Gorenje voitti toisen kerran peräkkäin arvostetun kansainvälisen Reddot Design -palkinnon vuonna 2012.