HomeMADE - The inside story

HomeMADE-uuni

Ainutlaatuinen innovaatio, joka on saanut innoituksensa perinteisestä puulämmitteisestä leivinuunista! Uunin asiantuntemuksella holvimaiseksi suunniteltu rakenne tuottaa erinomaisen kypsennystuloksen, joka on totuttu yhdistämään vain perinteiseen leivinuuniin! Gorenjen kalusteisiin asennettavien uunien rakenne on edistyksellinen: lämpöelementit on sijoitettu täydelliset kypsennysolosuhteet tarkasti varmistavalla tavalla. Uuden tien gastronomisiin nautintoihin avaava ratkaisu perustuu Gorenjen suunnittelu- ja tuotekehitysosastojen monivuotiseen kokemukseen ja tutkimustyöhön sekä yhteistyöhön johtavien tutkimuslaitosten kanssa. Vanha viisaus on innoittanut yksilölliseen muotoiluun.

BigSpace, erittäin tilava uuni

Käyttötilavuudeltaan 60 litran kokoiset Gorenjen uunit kuuluvat markkinoiden suurimpiin. Uuniin mahtuu jopa 7 kilon kalkkuna. Suuresta tilavuudesta huolimatta uuni kuuluu A-energialuokkaan ja on yksi markkinoiden energiatehokkaimmista uuneista, mistä kiitos lankeaa yksinomaan erinomaiselle muotoilulle. Ihanteellinen uuni useiden ruokalajien samanaikaiseen valmistukseen sekä isoihin perhejuhliin ja kotona järjestettäviin päivälliskutsuihin.

FastPreheat, 200 °C:seen 6 minuutissa

Markkinatutkimusten mukaan nopea esilämmitystoiminto on yksi eniten toivotuista uunin ominaisuuksista. Uunin erityisen holvimaisen muotoilun ja rinnakkain toimivien lämpövastusten ansiosta uuni saavuttaa 200 °C:n lämpötilan vain 6 minuutissa. Aikaa säästyy vähintään 30 %, joten pitsat, kakut ja muut leivonnaiset, jotka vaativat esilämmitetyn uunin, ovat valmiita tarjoiltaviksi nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Merkkivalo jaääni ilmoittavat, kun uuni on saavuttanut halutun lämpötilan.

Hipaisunäppäimillä ohjattava elektroninen ohjelmointikello/-ajastin

Uutta markkinoilla! Gorenje-uuneissa on innovatiivinen hipaisunäppäimillä ohjattava elektroninen kello/ajastin. Valmistusaika ja haluttu lämpötila asetetaan hipaisunäppäimillä, ja niitä voidaan valvoa ohjauspaneelin näytöstä koko valmistuksen ajan. Valmistusajan päättyessä kuuluu äänimerkki. Kellon/ajastimen pinta on täysin sileä, joten se on erittäin helppo puhdistaa. Uusi elektroninen ohjelmointikello/ajastin – Gorenjen viimeisin käyttöä helpottava innovaatio!

Erikoissyvä XL uunipannu

Kotitekoista leipää, lasagnea, piiraita yms. valmistaville herkkusuille olemme suunnitelleet erityisen 5 cm syvän uunipannun. EcoClean emalipäällysteen ansiosta pannu on helppo puhdistaa tavallisella vesijohtovedellä ilman haitallisia kemikaaleja. Lisäksi uunin seinät likaantuvat vähemmän, koska pannun korotetut reunat estävät rasvan valumisen. Meillä on myös laaja valikoima normaalikokoisia emaloituja ja lasisia paistopeltejä. Lasisia peltejä voidaan käyttää myös tarjoilualustoina.

Erikoissuuri paistopelti

46 cm kokoisten paistopeltien paistopinta on uuden uunimuotoilun ansiosta 15 % normaalia peltiä suurempi. Kun uunin leveys käytetään hyväksi mahdollisimman hyvin, yhdelle pellille saadaan mahtumaan enemmän ruokaa riippumatta siitä, paistetaanko yhdellä tai useammalla pellillä yhtä aikaa. Ylälämpövastuksen huipputehokas muotoilu saa lämmön jakautumaan tasaisesti pellin koko pinnalle ja takaa siten täydellisen paistotuloksen.

Lihalämpömittari

Joidenkin Gorenjen uunien mukana tulee lihalämpömittari, jonka avulla lihan kypsymistä voidaan valvoa. Mittari vain työnnetään lihaan ja lämpötila säädetään halutulle tasolle. Ohjauspaneelin merkkivalo ilmoittaa, kun liha on halutun kypsää. Lihalämpömittarin avulla paisti onnistuu aina!

AquaClean

Kaadetaan vain puolisen litraa vesijohtovettä uunipannuun, pannaan pannu uuniin ja valitaan AquaCleantoiminto. Automaattisen lämmitystoiminnon (70 °C) synnyttämä höyry pehmittää lian uunin seinistä. Noin puolen tunnin kuluttua uuni voidaan pyyhkiä pehmeällä liinalla. Ällistyttävän hyvä tulos ilman minkäänlaisia puhdistusaineita, eikä ympäristöäkään kuormiteta.

DynamiCooling jäähdyttää uunin paneelit

Huipputehokas jäähdytysjärjestelmä, joka on suunniteltu uunin paneelien lämpötilan pitämiseen alhaisena paistamisen aikana (DC) ja jälkikäteen (DC+), pitää paneelien ulkopinnan huomattavasti viileämpänä. Tuuletin sekoittaa kuumaan uuniilmaan viileämpää huoneilmaa ja pakottaa jäähdytetyn ilmaseoksen kiertämään aivan laitteen ulkopaneelien alle. Kun uuni sammutetaan, lämpöanturi pitää tuulettimen käynnissä, kunnes uunin lämpötila on laskenut 60 °C:n alle (DC+). Pitämällä uunin paneelien ja luukun lämpötilan alhaisena DynamicCoolingtoiminto parantaa merkittävällä tavalla uunin turvallisuutta käytön aikana.

Uuninluukun sileä pinta on helppo puhdistaa

Helposti irrotettavissa uuninluukuissa ei ole näkyviä (likaa kerääviä) ruuvinreikiä, kumitiivisteitä tai uria, minkä vuoksi niiden puhdistaminen on nopeaa ja helppoa.

Höyrykeitin

Gorenje-uuneissa ruoka voidaan valmistaa terveellisesti käyttämällä erityistä höyrykeitintämme. Höyrykeittimessä valmistaminen säilyttää ruoan vitamiinit, aromin ja aidon maun tavanomaista valmistusta paremmin. Vihanneksista ei tule liian pehmeitä, ja ne säilyttävät luonnollisen värinsä. Höyrykeittimessä valmistettuun ruokaan ei myöskään tarvitse lisätä rasvaa. Kolmiosaisessa höyrykeittimessä on tasapohjainen siivilä, syvä emalipannu ja kansi. Höyrykeittimiä voi ostaa myös erikseen ja niitä voi käyttää Gorenjen kaikissa uusimmissa liesi- ja uunimalleissa. Vuodesta 2000 valmistetut 50 cm:n liedet, vuodesta 2002 valmistetut 60 cm:n liedet ja vuodesta 2003 valmistetut upotetut uunit.

Ammattitasoinen grillipannusarja

Tämä on erittäin hyödyllinen, ensiluokkaisesta silikonipintaisesta, alumiiniseoksesta valmistettu keittiövälinesarja, joka lämpenee normaalia nopeammin ja sopii täydellisesti kulinaaristen nautintojen valmistamiseen uunissa. Lämpö sitoo kosteuden, aromin ja maun ruokaan taaten leikkeiden, pihvien tai lohikyljysten täydellisen onnistumisen joka kerta. Ja parasta kaikesta, rasvaa ei tarvita! Ammattitasoisia grillipannusarjoja voi ostaa myös erikseen ja niitä voi käyttää Gorenjen kaikissa uusimmissa liesi- ja uunimalleissa.

Täysin avattavat teleskooppiojaimet. Parantavat turvallisuutta ja yleiskuvaa!

Kokonaan ulosvedettävät teleskooppiohjaimet helpottavat paistopeltien asettamista uuniin ja poistamista uunista ja helpottavat muutenkin uunin käyttöä. Riski saada palovammoja on siten huomattavasti pienempi. Kiskot sisältyvät jo vakiovarusteena kaikkiin edistyksellisiin malleihimme. Saatavana myös 3/4 avattavia teleskooppiohjaimia.

Ei voida käyttää yhdessä kanssa: BP 8990 E, BP ORA E, BOP 7115 AX, BP 8990 S, BP ORA S, BOP 7325 AX.

Kokonaan ulosvedettävät, kolmitasoiset uunikiskot

Turvallisemman ja tehokkaamman paistamisen vuoksi kaikkien kolmen paistotason sisältöön pääsee helpommin käsiksi, kun kiskot voidaan vetää kokokaan ulos. Teleskooppikiskoilla varustetun uunin tilavuus on myös suurempi, koska siinä voidaan paistaa useammalla kuin yhdellä tasolla samanaikaisesti.

Ei voida käyttää yhdessä kanssa: BP 8990 E, BP ORA E, BOP 7115 AX, BP 8990 S, BP ORA S og BOP 7325 AX.

Pitsasetti

Erityistä pitsapaistoalustaa käyttämällä voit täyttää kotisi yhtä herkullisella vastapaistetun pitsan aromilla kuin perinteisessä pitsauunissa paistettaessa. Alusta on valmistettu kivestä. Sitä ei tarvitse öljytä, joten kotona leivottu pitsa ei ole vain vähempirasvaista vaan myös erittäin rapeaa. Kolmiosainen pitsasetti sisältää myös puisen leipälapion, jonka avulla pitsa asetetaan kuuman kiven päälle, ja kätevän pitsaleikkurin.